Jadłospis dla stołówki Przedszkola i Szkoły Podstawowej w Kuźnicy od 15.05. do 19.05.2023 Stosujemy przyprawy naturalne.
Woda mineralna niegazowana do picia dostępna jest przez cały dzień na salach.
Data | Menu stołówki przedszkolno-szkolnej | ALERGENY | |||
Poniedziałek
15.05. 2023 |
ŚNIADANIE | Pieczywo mieszane z masłem, polędwica krucha, ogórek zielony, herbata z cytryną słodzona miodem. | 1,3,7, | ||
OBIAD | Zupa ogórkowa, risotto z kiełbaską z warzywami i ketchupem, kompot wieloowocowy. | 1,7,9 | |||
PODWIECZOREK | Kasza manna na mleku z sokiem malinowym. | 3,7 | |||
Wtorek
16.05. 2023 |
ŚNIADANIE | Bułeczka wieloziarnista z serkiem waniliowym, kakao, jabłko. | 1,3,7 | ||
OBIAD | Zupa jarzynowa, medaliony drobiowe z warzywami, sałatka z pomidora z cebulką, ziemniaki, kompot z czarnej porzeczki. | 1,3,7,9 | |||
PODWIECZOREK | Płatki na mleku (kukurydziane), rodzynki. | 1,3,7 | |||
Środa
17.05. 2023 |
ŚNIADANIE | Zupa mleczna – zacierka, bułeczka z masłem i dżemem truskawkowym. | 1,7 | ||
OBIAD | Zupa serowa, kiełbasa biała pieczona z majerankiem, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z papryką i ogórkiem, kompot z owoców mieszanych. | 1,7,9 | |||
PODWIECZOREK | Jabłko pieczone z miodem i rodzynkami. | 7,3 | |||
Czwartek
18.05 2023 |
ŚNIADANIE | Śniadanie typu szwedzki stół: wędlina, ser żółty, jajeczko, warzywa, kawa Inka. | 1,7 | ||
OBIAD | Zupa koperkowa z kluseczkami, klopsik w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, sałatka wiosenna, kompot wieloowocowa. | 1,3,7,9, | |||
PODWIECZOREK | Płatki zbożowe na mleku (czekoladowe kulki), ciastko z morelą. | 3,7 | |||
Piątek
19.05. 2023 |
ŚNIADANIE | Pasta z makreli, ogórek kwaszony, jabłko. | 1,3,7 | ||
OBIAD | Zupa fasolowa z majerankiem, racuchy drożdżowe z jabłkami, kompot z owoców mieszanych, jogurt owocowy. | 3,7,9 | |||
PODWIECZOREK | Kanapki z serem żółtym, papryka do chrupania. | 1,3,7 | |||
Alergen nr. 1 – | Ziarna zbóż zawierające GLUTEN, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie | ||||
Alergen nr. 3 – | JAJA i produkty pochodne; | ||||
Alergen nr. 4 – | RYBY i produkty pochodne | ||||
Alergen nr. 5 – | ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne Alegen nr 9 – Seler i produkty pochodne |