Zdrowe Jedzenie

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLA W KUŹNICY

Nie stosujemy konserwantów, stosujemy przyprawy naturalne.
Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.

Poniedziałek: 09.11.2020

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem /1,7/, szynka wiejska, ogórek świeży, herbata z cytryną .

Obiad: Zupa jarzynowa z natką pietruszki/7,9/ ,zapiekanka -makaron z kiełbasą i ketchupem/1/,

kompot wiśniowy, owoc.

Podwieczorek :Ryż ze śmietaną i cynamonem /7/,owoc.

Wtorek: 10.11.2020

Śniadanie: Zupa mleczna – zacierka /1,7/, bułka chałka z dżemem/1/, papryka do gryzienia.

Obiad: Zupa fasolowa z majerankiem,/9/, ziemniaki, kotlet schabowy/1,3/, sur z kapusty pekińskiej ze szczypiorkiem i jogurtem/7/, kompot wieloowocowy, owoc .

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy / wyrób własny/, chrupki kukurydziane, owoc.

Środa: 11.11.2020

Święto Niepodległości

Czwartek: 12.11.2020

Śniadanie: Pieczywo z masłem/1,7/, kiełbasa krakowska podsuszana, pomidor, ziarno słonecznika, kawa inka na mleku/7/.

Obiad: Zupa porowa z natką pietruszki/7,9/, filet z kurczaka z warzywami i ryżem/1/, sur. marchew z jabłkiem, kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek, :Zupa mleczna -płatki jęczmienne/1,7/, owoc.

Piątek : 13.11.2020

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem /1,7/,polędwica wiejska, papryka, herbata z cytryną słodzona miodem.

Obiad: Zupa ryżowa z natką pietruszki/1,9/, placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym/1,3,7/, kompot wieloowocowy, owoc.

Podwieczorek: Pieczywo z masłem/1,7/, serek śmietankowy/7/, rzodkiewka, bawarka/7/.



Poszczególne składniki mogą ulec zmianie.
Tabela z alergenami – przy jadłospisie. Liczby od numeru 1 do14 oznaczają alergeny w potrawie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Sporządziły: Intendentka, kucharka.
Rozmiar czcionki
Kontrast