Zdrowe Jedzenie

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLA W KUŹNICY

Nie stosujemy konserwantów, stosujemy przyprawy naturalne.
Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLA W KUŹNICY

Nie stosujemy konserwantów, stosujemy przyprawy naturalne.

Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.

Poniedziałek: 13.01.2020

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem /1,7/, szynka, ogórek kiszony, szczypiorek, kawa inka na mleku/7/.

Obiad: Zupa krupnik z natką/1,9/, ziemniaki, bigos z mięsem wieprzowym i kiełbasą, kompot z czarnej porzeczki, owoc.

Podwieczorek : Chlebek bananowy/1/, mleko/7/.

Wtorek: 14.01.2020

Śniadanie: Zupa mleczna- zacierka /1,7/, pieczywo z masłem/1,7/, rolada drobiowa, pomidor, herbata owocowa.

Obiad: Zupa fasolowa z majerankiem/9/,ziemniaki, kotlet pożarski/3,1/, sur. z białej kapusty, kompot wieloowocowy, owoc.

Podwieczorek: Koktajl wiśniowy -wyrób własny/7/, chrupki kukurydziane, owoc.

Środa: 15.01.2020

Śniadanie: Pieczywo z masłem /1,7/, szprot w sosie pomidorowym, herbata z cytryną słodzona miodem, marchew do gryzienia.

Obiad: Zupa porowa/7,9/, spaghetti z mięsem i sosem/1/, kompot agrestowy, owoc.

Podwieczorek : Pieczywo razowe z masłem/1,7/, pasztet dworski, ogórek konserwowy, bawarka/7/.

Czwartek: 16.01.2020

Śniadanie:, Bułka wyborowa z masłem/1,7/ twarożek waniliowy /7/, kakao na mleku/7/, papryka do gryzienia.

Obiad: Zupa rosół z makaronem/1,9/, podudzie kurczaka pieczone, ziemniaki, sur. marchewka z jabłkiem, kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: Ryż ze śmietaną i cynamonem/1,7/, owoc.

Piątek : 17.01.2020

Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem /1,7/, polędwica wiejska, ogórek świeży, szczypiorek, herbata z cytryną słodzona miodem.

Obiad: Zupa selerowa/7,9/, ziemniaki, jajko gotowane w sosie musztardowym ze szczypiorkiem/3,7/,kompot wiśniowy, owoc.

Podwieczorek: Zupa mleczna -wielozbożowe gwiazdki cynamonowe/1,7/, owoc.

Poszczególne składniki mogą ulec zmianie.

Tabela z alergenami – przy jadłospisie. Liczby od numeru 1 do14 oznaczają alergeny w potrawie.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Sporządziły: Intendentka, kucharka



Poszczególne składniki mogą ulec zmianie.
Tabela z alergenami – przy jadłospisie. Liczby od numeru 1 do14 oznaczają alergeny w potrawie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Sporządziły: Intendentka, kucharka.
Rozmiar czcionki
Kontrast