Zdrowe Jedzenie

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLA W KUŹNICY

Nie stosujemy konserwantów, stosujemy przyprawy naturalne.
Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLA W KUŹNICY

Nie stosujemy konserwantów, stosujemy przyprawy naturalne.

Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.

Poniedziałek: 16.09.2019

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem /1,7/, wędlina, pomidor, ziarno słonecznika, herbata z cytryną słodzona miodem.

Obiad: Zupa kalafiorowa z natką/7,9/, pulpecik w sosie koperkowym z makaronem/1,3,/ ogórek świeży, kompot z czerwonej porzeczki, owoc.

Podwieczorek: Zupa mleczna – płatki owsiane/1,7/, herbatniki, owoc.

Wtorek: 17.09.2019

Śniadanie: Zupa mleczna – zacierka/1,7/, bułka chałka z dżemem wiśniowym/1/, herbatka truskawkowa, owoc.

Obiad: Zupa z soczewicy/9/, ziemniaki, faworki z piersi kurczaka/1,3/, sur. z marchewki i pora, kompot z rabarbaru.

Podwieczorek: Chleb z masłem/1,7/,wędlina, rzodkiewka, herbata, owoc.

Środa: 18.09.2019

Śniadanie: Pieczywo z masłem /1,7/, pasta z makreli/4/, herbata z cytryną słodzona , papryka do gryzienia.

Obiad: Zupa porowa /7,9/, gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną/1/,sur. z ogórka kiszonego, kompot z czarnej porzeczki, owoc.

Podwieczorek: Chlebek bananowy /wyrób własny//1,3/,mleko/7/.

Czwartek: 19.09.2019

Śniadanie: Zupa mleczna -płatki orkiszowe/1,7/, pieczywo z masłem/1,7/, kiełbasa żywiecka sucha, rzodkiewka, herbata malinowa.

Obiad: Zupa gulaszowa/7,9/, placki ziemniaczane z jogurtem/1,3,7/kompot wieloowocowy, owoc.

Podwieczorek: Chleb z masłem/1,7/, serek śmietankowy ze szczypiorkiem/7/, bawarka/7/,owoc.

Piątek : 20.09.2019

Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem /1,7/, polędwica wiejska, ogórek świeży, szczypiorek, herbata z cytryną słodzona miodem, marchew do gryzienia.

Obiad: Bigos z mięsem wieprzowy, chleb/1/, kiełbasa zapiekana z ketchupem, kompot z czarnej porzeczki, owoc.

Podwieczorek: Pieczywo z masłem/1,7/, serek topiony/7/, papryka, bawarka/7/.

Poszczególne składniki mogą ulec zmianie.

Tabela z alergenami – przy jadłospisie. Liczby od numeru 1 do14 oznaczają alergeny w potrawie.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Sporządziły: Intendentka, kucharka



Poszczególne składniki mogą ulec zmianie.
Tabela z alergenami – przy jadłospisie. Liczby od numeru 1 do14 oznaczają alergeny w potrawie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Sporządziły: Intendentka, kucharka.
Rozmiar czcionki
Kontrast