Zdrowe Jedzenie

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLA W KUŹNICY

Nie stosujemy konserwantów, stosujemy przyprawy naturalne.
Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLA W KUŹNICY

Nie stosujemy konserwantów, stosujemy przyprawy naturalne.

Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.

Poniedziałek: 09.03.2020

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem /1,7/, salami, ogórek świeży, kawa inka na mleku/7/.

Obiad: Zupa kalafiorowa z natką/7,9/, gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną/1/, sur. z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy, owoc.

Podwieczorek : Bułka chałka z dżemem /1/, mleko/7/,owoc.

Wtorek: 10.03.2020

Śniadanie: Zupa mleczna – zacierka/1,7, pieczywo mieszane z masłem/1,7/, wędlina, papryka, herbata malinowa.

Obiad: Zupa fasola z pęczakiem/1,9/, ziemniaki, faworki z fileta kurczaka, sur. marchew z porem, kompot wiśniowy, owoc.

Podwieczorek: Ryż ze śmietaną i cynamonem/1,7/, owoc.

Środa: 11.03.2020

Śniadanie: Pieczywo z masłem /1,7/, pasta z makreli, ogórek kiszony, herbata z cytryną słodzona miodem.

Obiad: Zupa ryżowa/1,9/, pulpecik w sosie pomidorowym z makaronem/1,3/, sur. z kapusty pekińskiej, kompot z czarnej porzeczki, owoc.

Podwieczorek : Płatki kukurydziane z mlekiem/1,7/, owoc.

Czwartek: 12.03.2020

Śniadanie: Bułka wyborowa z masłem/1,7/, ser żółty /7/, kakao na mleku/7/, marchew do gryzienia.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem i natką /1,7,9/, ziemniaki, kotlet pożarski/1,3/, sur. sałata lodowa ze szczypiorkiem i śmietaną/7/, kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek :Jabłko pieczone z dżemem i rodzynkami, ciastko zbożowe z musli.

Piątek : 13.03.2020

Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem /1,7/, polędwica wiejska, pomidor, ziarno słonecznika, kawa zbożowa z mlekiem/7/.

Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem/3,7,9/, kopytka leniwe polane sosem śmietankowym/1,3,7/, kompot agrestowy, owoc.

Podwieczorek: Pieczywo razowe z masłem/1,7/, serek śmietankowy ze szczypiorkiem i rzodkiewką/7/, herbatka owoce sadu.

Poszczególne składniki mogą ulec zmianie.

Tabela z alergenami – przy jadłospisie. Liczby od numeru 1 do14 oznaczają alergeny w potrawie.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Sporządziły: Intendentka, kucharka



Poszczególne składniki mogą ulec zmianie.
Tabela z alergenami – przy jadłospisie. Liczby od numeru 1 do14 oznaczają alergeny w potrawie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Sporządziły: Intendentka, kucharka.
Rozmiar czcionki
Kontrast